«ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ»

Ακόμη και αν διαφωνούμε δεν εγκαταλείπουμε την ΕκκλησίαΜητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Στο παρόν ηχητικό απόσπασμα ο Πανιερώτατος αναφέρεται στην αλήθεια της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Αυτής της Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας.
Επισημαίνει ότι ζούμε σε εποχές αποστολικές και ταυτόχρονα άκρως ομολογιακές που ίσως κληθούμε να ομολογήσουμε την ορθή πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Παρόλα αυτά όμως ο Πανιερώτατος μας προτρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να έχουμε διάκριση για να μην παρασυρθούμε από το ακραίο και πλανεμένο πνεύμα του φανατισμού και του ζηλωτισμού. Και αυτό γιατί η Εκκλησία δεν είναι θεσμός, αλλά το Θεανθρώπινο Σώμα του Σωτήρος Χριστού.

Ο Πανιερώτατος κλείνει λέγοντας ότι «δεν μπορούμε εμείς επειδή διαφωνούμε με τις αποφάσεις κάποιων επισκόπων να φεύγουμε από την Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού. Η Εκκλησία είναι Μία και τα λάθη των επισκόπων της τα διορθώνουν οι επόμενες Σύνοδοι».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ιερά Μητρόπολης Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης, ένας σύγχρονος Καππαδόκης Θεολόγος και σύγχρονοι εμπειρικοί Θεολόγοι».
hellasforce.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Αν θέλετε να ενημερώνεστε βάλτε το δικό σας mail