«ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ»

Πορνεία: Τι λένε οι Άγιος Παΐσιος, Πατέρες της Εκκλησίας για την αποστασία των καιρών μας;

Πως σχολιάζουν την πορνεία, την λαίλαπα της εποχής μας, οι  Άγιος Παΐσιος και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Επισκέφθηκα προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών άγιον γέροντα στα Κατουνάκια. Τον παρεκάλεσα να μου πεί λόγον πνευματικής οικοδομής, αλλά και κάποιες συμβουλές για τις δυσκολίες και τα σημεία των καιρών. Αρνήθηκε κατ’αρχήν, αλλά στην επιμονή μου κάμφθηκε και ανέφερε τα εξής: «Τι να σας πω, πάτερ μου; Αυτόν τον πολιτισμό θα τον καταστρέψει η πορνεία».

Ανήσυχος, έψαξα στους Πατέρες και συγκεκριμένα στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και συν τοις άλλοις, ανέγνωσα το παρακάτω: « Τι δε είναι η πορνεία; Εξήλθε ο τότε λαός του Θεού από την Αίγυπτο εντελώς άοπλος και τους κατεδίωκε πλήθος οπλιτών. Καθώς λοιπόν έφθασαν έως την θάλασσα, οι πρώτοι διωκόμενοι, οι δεύτεροι διώκοντες, με την δύναμι και βουλή του Θεού, και με την ράβδο και το χέρι του Μωϋσέως, δικάζει τους δύο εκείνους η θάλασσα· στους πρώτους υποχωρεί σχισμένη στην μέση και τους δίνει ακίνδυνη διέλευση, τους δε διώκτες, αφού επανήλθε στην θέση της, τους έβγαλε νεκρούς σ’εκείνους τους γειτονικούς αιγιαλούς· και έτσι τους άοπλους κατέστησε πάνοπλους, αφού εσκύλευσαν τους εκβρασθέντες νεκρούς. Έπειτα τι έγινε; Διέρχονται τόπους και χώρες κατοικούμενες και ακατοίκητες αήττητοι, νικώντας όλους εκείνους που τους αντιστάθηκαν.

Αλλ’όταν έπεσαν σε πορνεία, τόσο κατά κράτος νικήθηκαν, ώστε να πεθάνουν αμέσως στον πόλεμο τότε εικοσιτρείς χιλιάδες… και αν δεν εξιλέωνε τον Θεό ο Φινεές που από ζήλο μ’ένα κτύπημα φόνευσε μαζί με την πορνευόμενη τον διαπράττοντα την βρωμιά και αναχαίτισε την πράξι, θα χανόταν όλο το γένος δοκιμαζόμενο από την θεία οργή από την παρανομία της πορνείας. Σε σας δε, ότι ενεργείται αυτό το θεομίσητο πάθος, ποιος δεν το γνωρίζει; Δεν υπάρχει μάλιστα κανείς να εμποδίση,… ενώ μερικοί και συμπράττουν σ’αυτό, αν και ο απόστολος λέγει, “με αυτούς δεν επιτρέπεται ούτε να συντρώγωμε”(Α’Κορ. 5,11)· γι’αυτό είμαστε όλοι άξιοι θανάτου και πανωλεθρίας» (Παλαμικόν Ταμείον,σελ.828,παρ.3, ΟμιλίαΛΘ’ Εν Λιτή …, ΕΠΕ 10,494-496. PG 151,488B-D).

Σκέφθηκα τότε και τώρα εντονώτερα, ότι χρεωστούμε σε όλους και οφείλουμε να κηρύξουμε ειλικρινή μετάνοια κι’επιστροφή στον Ουράνιο Πατέρα, δηλαδή επιστροφή στην Ελληνορθόδοξη, Ρωμαίικη Παράδοση, όπως αυτήν την εξέφρασαν κυρίως ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς, ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος, ο Άγιος Νεκτάριος, κ.α. .

Άνευ καθαρότητας και ταπείνωσης, το τέλος της Νέας Εποχής και όλων αυτών όσων επενδύουν στην διάπραξη και διαιώνιση των σαρκικών επιθυμιών και του χοιρώδους βίου προοιωνίζεται τραγικό.
Ερωτώ σε φίλε γνήσιε, μήπως και αυτή η ασύδοτη επέλαση των λαθρομεταναστών στη χώρα μας και σ’όλη την Ευρώπη γίνεται εσκεμμένα και προγραμματισμένα εξαιτίας της κτηνώδους παιδεραστίας, του βορβορώδους κιναιδισμού και κάθε αισχρής σαρκικής επιθυμίας, που κατακλύζουν τις ψυχές και τα σώματα των Ευρωπαίων, όπως επίσης και της παράνομης εμπορίας οργάνων σώματος; Άραγε ψάχνουν «ύλη» για να κορέσουν τα ακόρεστα διαβολικά πάθη τους – αφού η κάθε είδους πορνική διαστροφή έχει γίνει τρόπος ζωής και καύχησης για τους περισσοτέρους – ξερριζώνοντας ανθρώπους από τις πατρογονικές τους εστίες, αδιαφορώντας για τον πνιγμό πολλών στη Μεσόγειο; Δεν γνωρίζω, περιμένω απάντηση.

Εν τούτοις, άκουσα κίναιδο πρώην Υπουργό και νυν Βουλευτή της Γερμανικής Βουλής που έστειλε μήνυμα μέσω της γερμανικής τηλεόρασης έχοντας σκοπίμως δύο νεαρούς λαθρομετανάστες δίπλα του· συνέστησε λοιπόν, ω της βλασφημίας, ει δυνατόν όλοι οι πολίτες της Ευρωζώνης να τον μιμηθούν!!! Επίσης στην ελληνική τηλεόραση άκουσα Υπουργό χώρας της Ευρωζώνης που επισκέφθηκε την Ελλάδα προσφάτως, ο οποίος ζητούσε από τον Πρωθυπουργό μας «ευχές», «βίον ανθόσπαρτον» για τον κίναιδο πρωθυπουργό της πατρίδας του και τον φίλο του, που βρίσκονταν σε «γαμήλιο ταξίδι». Αυτό κι’αν είναι κατάντημα!!!
Διαβάζουμε επίσης στο Παλαμικό Ταμείο, σελ.747, παρ.17: « Ο χοιρώδης βίος λόγω της άκρας ακαθαρσίας του υπονοεί κάθε πάθος, χοίροι δε είναι όσοι κυλίονται στον βόρβορο των παθών αυτών. Όταν εκείνος ( ο άσωτος) έγινε προιστάμενος τούτων, ως πρώτος από όλους αυτούς στην ηδυπάθεια, δεν μπορούσε να χορτάση από τα ξυλοκέρατα που έτρωγαν οι χοίροι, δηλαδή δεν ήταν δυνατό να λάβη κορεσμό της επιθυμίας του» (Ομιλία Γ’ Εις την κατά τον… άσωτον του Κυρίου παραβολήν, ΕΠΕ 9,94. PG 151,41C).

Σ’αυτό ακριβώς το σημείο ήλθε κατά νούν το εξής: Η δύναμις εκείνη που θα μπορούσε να αναχαιτίσει και να ανατάξει την καταστροφική πορνική αυτή λαίλαπα είναι η πίστις και η επιστροφή στον Σωτήρα, Βασιλέα και Μεσσία Χριστό. Επομένως, χρειάζεται ο επανευαγγελισμός στην πατρίδα μας. «ότι παν το γεγεννημένον εκ του Θεού νικά τον κόσμον· και αύτη εστίν η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών»(Α’Ιωάν.,κεφ.ε’,στ.4). Σε απόλυτη συμφωνία με τον ηγαπημένο μαθητή, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς διδάσκει: «Πιστεύομε στον Θεό, και πιστεύομε τον Θεό· άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Πραγματικά πιστεύω τον Θεό σημαίνει ότι θεωρώ βέβαιες και αληθινές τις υποσχέσεις που μας έδωσε· πιστεύω δε στον Θεό σημαίνει ότι φρονώ περί αυτού ορθώς. Πρέπει δε να τα έχομε και τα δυό, να είμαστε αληθινοί και στα δύο και να συμπεριφερόμαστε έτσι, ώστε και να πιστευόμαστε από εκείνους που βλέπουν σωστά και πιστοί να είμαστε ενώπιον του Θεού προς τον οποίο απευθύνεται η πίστις, και ως πιστοί ακριβώς να δικαιωνόμαστε από αυτόν·…»(Παλ.Ταμ., σελ.808, παρ.1).


pentapostagma.gr

Η λίστα ιστολογίων μου

Αν θέλετε να ενημερώνεστε βάλτε το δικό σας mail